Menu Close

Conferència Sant Bult en l’Ateneu Mercantil

En la vesprada del dimecres 19 d’octubre de 2022, va tindre lloc l’última Conferència de Cicle d’Entitats Històriques de la ciutat de Valéncia en l’edifici de l’Ateneu Mercantil de Valéncia i en ella tocava parlar de la festa popular més antiga de la ciutat de Valéncia, la nostra Festa de Sant Bult.

Despuix d’una breu presentació per part dels organisadors de l’event en l’Ateneu Mercantil i davant un presentació del curriculum de la nostra bona amiga Dña. Carmen Pérez, D. Vicente Castro va destacar les seues intervencions en rehabilitació i restauració de les fresca de la Catedral de Valéncia, la restauració de la talla de la Verge dels Desamparats i com no, la restauració de Sant Bult en l’any 2013 per part de l’equip de IVC+R dirigit per Dña. Carmen Pérez.

En esta conferència, Carmen va destacar totes les entrades que té el barri de la Xerea fins a aplegar a la Plaça de Sant *Bult, terminant en la Llar – Escola de Sant Bult, la casa del Crist Sant Bult. Despuix de terminar la conferència, va aplegar la tanda de pregàries i preguntes; tanda en el que va terminar Dña. Carmen explicant aquells detalls que com ella be coneix de Sant Bult.

Esta conferència que parlava de Sant Bult, acodim Dña. Alicia Castillo Clavariesa Major Festa Sant Bult 2022, D. Antonio Bellido President Festa Sant Bult junt a Dña. Paula Bellido Vicepresidenta de la Festa de Sant Bult. A l’acte varen voler acompanyar-nos algunes de les nostres *Clavariesas Majors d’anys anteriors, Clavarios i Clavarias de Sant Bult, amics i veïns.

Volem agrair a Dña. Carmen De Rosa per obrir la porta de l’Ateneu Mercantil, a D. Vicente Castro per contar en la nostra festa en els seus coloquis sobre entitats culturals i per supost a Dña. Carmen Perez que va acceptar este encàrrec per a contar un menut resum de la nostra festa i el seu barri de la Xerea.