Menu Close

9 d’Octubre 2023

Actes 9 d’Octubre 2023

12.00h. Processó cívica i ofrena floral a Jaume I, per l’itinerari següent: plaça de l’Ajuntament, carrer de les Barques, carrer del Poeta Querol, carrer de la Pau i plaça de la Reina per accedir a la Seu per la Porta dels Ferros. Una vegada finalitzat el tedèum, la marxa eixirà de la Seu per la Porta de l’Almoina per accedir al carrer de les Avellanes, Mar, Comèdies i Pau, des d’on arribarà a la plaça d’Alfons el Magnànim. Una vegada al Parterre, es farà l’ofrena floral davant l’estàtua eqüestre del rei Jaume I el Conqueridor. Acabada l’ofrena, la Processó Cívica tornarà a l’Ajuntament pels carrers de Pintor Sorolla i Barques. La Processó Cívica l’obri enguany l’Escola de Tabal i Dolçaina Russafa-fa i acompanyen la Reial Senyera els timbalers de la ciutat. En acabar la processó cívica, mascletà a càrrec de la pirotècnia Martí, a la plaça de l’Ajuntament.

17.00h. XIX Entrada de Moros i Cristians Ciutat de València, per l’itinerari següent: carrer de la Pau, Poeta Querol, Barques, plaça de l’Ajuntament i Marqués de Sotelo. Prèviament, a les 16.30 h, es farà la baixada de glòria, amb la participació d’un representant de cadascuna de les esquadres, que desfilaran en sentit invers al recorregut. Organitza: Federació Valenciana de Moros i Cristians.

Info: Ayuntament de Valéncia

Per un atre costat des de la Festa de Sant Bult volem celebrar que en 1239 (784 anys), que va aparéixer en les caballerizas del Rei D. Jaime I en un pou l’Image de Sant Bult a mans de l’albanyil  del barri Manuel Navarro.

El barri de la Xerea seguix mantenint una viva història despuix de tants sigles.