Poesia a Sant Bult per Rubén Domínguez

Poesía Dedicada al Crist de Sant Bult i el seu barri de la Xerea

 

Una plaça plena de chiquets, entre jugar i berenar ocultant-se el sol, la nit es va fer aplegar.

Les tantes gojant se nos feya, puix grats i enormes recorts nos seguiran cada dia, en este barri singular.

En inquietut esperàvem les festes del barri, puix els carrers s’inundaven de fervor i devoció per esperar la teua arribada.

El nostre Crist de Sant Bult, tan menut i immens al mateix temps, en un vés decorada de precioses flors rodejada, entre hòmens i dònes portant.

Un camí sembrat de murta en senyal d’ofrena, el cobert cel s’obri al teu pas, rosant-te de pétals de roses que la gent et brindava al teu honor.

Tants moments vixcuts, portant-te a muscles en fervor i grats sentiment, em vénen recorts de les persones que varen estar i ara no estan.

Cada parada, és un moment especial, girant-te cap a les cases de les persones que nos varen ensenyar amar-te, i ara seguim per els que no estan, i ensenyant al mateix temps a els que estan per vindre.

Recort, cada any inclinar-se a la que un dia va ser Clavariesa Major, una dòna invident que el seu fervor era tan major per vore’t, que jamai va oblidar el teu rostre seré ni el teu carinyo cap a la seua família, el dia que nos va deixar va poder al fi poder tornar a vore’t.

A tu CRIST DE SANT BULT, done gràcies per tindre’t en les nostres vides, seguix guiant-nos el restant dels nostres dies.

¡¡¡VIXCA SANT BULT!!!

Rubén Domínguez Padilla

sant_bult
A %d blogueros les gusta esto: