Menu Close

Saluda President Sant Bult 2022

PÒRTIC

Estimades i estimats

Per a mi és molt il·lusionant escriure estes línies, perquè enguany tenim molt bones notícies que donar. Allò primer a celebrar és que enguany tornaran les Festes de Sant Bult. Tornarà el nostre Patró a processonar pels carrers de la Xerea.

Com a President de la Junta de Clavaris i Clavàries, resulta un orgull anunciar esta gran notícia, què estic segur que compartixen les veïnes i veïns del barri de la Xerea i tota la gent que s’aplega i ens acompanya en les festes populars més antigues de la ciutat de València. Però, també és una gran notícia que ens alegra com a persones, com a ciutadans, perquè significa que anem superant la terrible pandèmia de la Covid19 que ha generat tant de dolor i va aconseguir parar les nostres vides. Però tenim més bones notícies. Hem aconseguit acabar, per fi, les obres de rehabilitació de la nostra Llar Escola Sant Bult. Ha costat molt, han sigut molts anys, superar molts problemes, molts entrebancs. Però, malgrat tot, hem actuat sempre amb determinació, voluntat i il·lusió per a superar els problemes i trobar les solucions. No ha sigut un camí fàcil, mai ho són els reptes importants, però ho hem aconseguit i hem de felicitar-nos tota la gent que participem en esta meravellosa festa al voltant del nostre Crist de la Xerea. És una gran notícia per a la Llar Escola Sant Bult, per a la Junta de Clavaris i Clavàries, Junta de Clavariesses, per al barri de la Xerea i per a València.

Hem recuperat, en el cor de la Ciutat Vella de la capital valenciana, un espai central que a més de ser la seu de la nostra entitat festiva podrà tornar a ser un espai d’unió del barri, el retrobament entre els seus veïns, obert a la cultura i a la formació, i on podrem albergar al nostre Patró. Per això, estem també treballant per obrir l’entitat a que activitats culturals a través de la direcció artística de la empresa Olympia Metropolitana, S.A., ocupe part de l’espai de la Llar Escola amb un projecte molt atractiu de la creació d´una Escola de Teatre, i per tot aixó que l’edifici es convertisca en un referent de dinamització cultural de la Ciutat Vella.

Servisca este Pòrtic per a donar la benvinguda a la nostra Clavariessa Major de l’any 2022, N’Alicia Castillo Llorens, una de les persones més il·lusionades en la tornada de les festes per a poder gaudir del seu any com a digna Clavariessa Major de les festes de la Xerea. Alicia és una enamorada de les festes valencianes, ara està molt il·lusionada per ser la protagonista de les nostres festes.

El meu sincer agraïment a Na Rosa Cercós Beferull, Clavariesa Major del 2019, pel com s´ha volcat amb la Festa i la seua Imatge, Sant Bult.

Vull aprofitar també per agrair al nostre grup de Clavariesses per no deixar mai a soles al nostre Sant Bult processonar pels carrers i atzucats del barri. La col·laboració de les entitats del barri, com la Falla Plaça Sant Bult, per la seua col.laboració en els actes festius. Gràcies pel vostre compromís amb la nostra tradició festiva.

Per últim, només em resta donar-li les gràcies a la Rectora Magnífica de la Universitat de València – Estudi General, Mª Vicenta Mestre Escrivà per acceptar ser la nostra Pregonera i convidar a tota la societat valenciana a conéixer la tradició festiva que nasqué arran de la conquesta del Rei En Jaume de la ciutat de València quan va aparéixer la imatge del Crist de Sant Bult en les cavalleries situades en l’actual convent de Sant Domènec. Vos esperem en un any que será molt especial després d’haver cancel·lat per prudència sanitària durant dos anys les nostres festes patronals.

Amics i amigues, vos desitge que passem unes bones festes plenes de germanor i alegría complint amb la nostra responsabilitat secular de tributar honors al Sant Bult de la Xerea.

Ben cordialment vos envie una forta abraçada,

Antonio Bellido Lapiedra

President de la Junta de Clavaris i Clavàries de la Llar Escola Sant Bult