Menu Close

Saluda Delegada del Govern 2022

Salutació de la Delegada del Govern a la Comunitat Valenciana

Les tradicions populars expliquen la identitat cultural d’una societat i d’un espai geogràfic. Els actes de celebració en honor a Sant Bult mostren especial rellevància per l’adhesió que expressa el barri valencià La Xerea des de fa vuit segles. Des dels seus inicis, la festivitat de Sant Bult ha marcat la realitat d’aquest espai urbà. Aquesta festivitat facilita espais on trobar-se i estar en convivència, transmetent les nostres tradicions de generació en generació.

Després d’aquests dos anys de dura pandèmia, les festes de Sant Bult tornen a marcar el calendari de veïns i assistents, conservant l’essència de la festa de carrer, una forma rica d’entendre la celebració que ens va fer coneguts a tot Europa des de fa segles.

Voldria des d’ací fer una crida a la participació de tots els veïns i veïnes, i de tots els valencians i valencianes, en aquesta declarada Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana.

El barri rememora a Sant Bult des de principis del segle XIV, combinant el caràcter religiós i cívic propi de la espiritualidad mediterrània, que ha permès mantindre la festa tots aquests segles, ja que roman intacta l’essència de la València Foral on la ciutat es convertia en un espai ritual que s’exportava a l’exterior.

Cal felicitar el treball de la Llar-escola Sant Bult, que durant tots aquests anys ha estat un referent cultural i educatiu del barri de La Xerea. Han aconseguit que el seu projecte innovador resulte beneficiós per als habitants del barri.

Para acabar, vull agrair l’esforç de qui fa possible que aquesta festa es mantingua viva any rere any, però sobretot la dedicació invertida en què la celebració torne en aquesta nova normalitat. Us desitgem el millor per als pròxims anys.

Rebeu una forta abraçada!

Gloria Calero
Delegada del Govern a la Comunitat Valenciana