Menu Close

Comunicat de cancelació Festes Sant Bult any 2021

mini sant bult

Valéncia, 12 de maig de 2021

LA JUNTA DE CLAVARIS I CLAVÀRIES DE LA LLAR ESCOLA SANT BULT DECIDIX SUSPENDRE LES FESTES DE SANT BULT DE L’ANY 2021

Des de la Junta de Clavaris i Clavàries de la Llar Escola Sant Bult es vol compartir en la ciutadania valenciana la decisió que finalment s’ha pres de suspendre les festes de Sant Bult, dedicades al Patró de la Xerea, de l’any 2021.

Antonio Bellido, President dels Festes-Llar Escola Sant Bult: “És una decisió difícil pero que resulta absolutament raonable i comprensible en el context actual d’Alerta Sanitària”.

Esta decisió de la Junta és frut del diàlec i del consens. Aixina mateix, la Junta vol expressar el seu agraïment a la Clavariesa Major, Dña. Alicia Castillo Llorens, pel seu comprensiu respal davant esta decisió de pospondre la seua Exaltació com Clavariesa Major de les festes populars més antigues de la ciutat de Valéncia, a l’any 2022.

Les Festes de Sant Bult són la tradició festiva més antiga del Cap i Casal de l’antic Regne de Valéncia. Esta tradició respon a un manament fundacional que obliga a celebrar la festa en unes condicions que la pandèmia i les seues conseqüències no fan possible.

Per tot lo expost, entenem que no es donen les condicions adequades per a poder organisar i portar avant uns actes festius que són tremendament complicats de combinar en les normes sanitàries.

Creem que en estos moments, a pesar de que la situació ha millorat, cal actuar des de la prudència i la responsabilitat perque la prioritat seguix sent la sanitària.

Per últim, des de la Junta de Clavaris i Clavàries volem expressar el nostre respecte per totes les persones fallides en esta crisis sanitària, el nostre respal en les famílies que ho estan passant mal, i enviar un mensage d’esperança a tota la societat valenciana demanant la màxima unió i generositat per a eixir d’esta situació més enfortits.

Antonio Bellido Lapiedra

President Junta de Clavaris i Clavàries Llar Escola Sant Bult