Menu Close

Carmen Pérez una amiga de la Xerea

Na Carmen Pérez García és l’Actual Directora de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració, de Bens Culturals de la Generalitat Valenciana.

És tota una referència en el món de la restauració, i ha participat en bona part dels proyectes conservacionista que s’han realisat en la Comunitat Valenciana. Estem parlant d’una persona que sap, conéixer i que respecta el patrimoni del nostre poble, la qual cosa li conecta d’una manera molt evident en una talla romànica de fusta que conforma l’image del Crist en majestad que eixercix des de fa sigles com a Patró de la Xerea. El nostre Sant Bult.

Pero Carmen aplega al carinyo per Sant Bult per més camins que l’acadèmic. Carmen és veïna, des de fa anys, de la Xerea. I això li fa conectar en la nostra image i les nostres tradicions des del mateix cor. Un carinyo que li ha fet ser una lluenta mantenedora de la nostra festa, o que li fa oferir-nos el seu pati per a poder tindre l’image i el va de Sant Bult, durant els dies festius.

Carmen esta plenament integrada en la Xerea i en les tradicions que nos omplin de vida i orgull. S’ha convertit en una amiga d’este barri, d’una veïna, la qual cosa no nos fa oblidar la seua categoria com a persona de gran cultura i reconeiximent social.

Carmen ha demostrat la seua generositat en la nostra festa, i la fa coneixedora en orgull i satisfacció. Per això, el dumenge de processó, podem alçar la vista al Balcó de Na Carmen i vore com el seu costat podem trobar una directora d’un Museu de Nova York o un especialiste Europeu en restauració d’obres d’art.

Gràcies a Carmen nostra festa adquirix dimensió i visibilitat internacional. Per tot això estem agraïts, per allò que més valorem, per damunt de tot, és que siga una bona amiga nostra, de la Xerea.