Menu Close

Feliç 9 d’Octubre 2021

Hui 9 d’Octubre 2021 celebrem el dia de la Comunitat Valenciana i una data important per a la Festa de Sant Bult

Els inicis de la tradició festiva en la Xerea: «Les Festes de Sant Bult»

La tradició nos conta que la image del Crist de Sant Bult va ser trobada en l’any de la conquista jaumina de la ciutat i Regne de Valéncia. Estem parlant, per tant, d’una image romànica, d’un crist de campanya de reduïdes dimensions que arreplega ya l’idea del Crist en majestad, el Crist que ha vençut a la mort. El nom de Sant Bult vindria etimológicament de la paraula llatina “vultus” que significa “image de Crist” i que té paralelisme en el Sant Volto de la ciutat italiana de Lucca que guarda moltes semblances en l’image de la Xerea, i que era l’image titular de l’orde de Sant Joan de l’Hospital de Jerusalem.

Seguint les ensenyances de la tradició este Crist va ser donat al barri de la Xerea, antic arraval musulmà anterior a la conquista, per Manuel Navarro, quedant en l’obligació dels veïns de la Xerea el realisar-li festa i cult religiós anualment.

Els colors de la senyera

En el cartell s’han utilisat els tres colors de la Senyera per a fer referència al cel, la terra i la mar que caracterisen a la Comunitat Valenciana. I açò, segons expliquen des de STV, ho fan per a simbolisar «la nostra alegria, energia, serenitat, confiança, passió, força i amor».

Un vídeo per primera volta

Com a curiositat, és la primera volta que darrere d’un cartell del 9 d’Octubre es crea un vídeo que explique l’essència de l’identitat gràfica. Per tant, és el primer cartell que conta un relat: en ell apareixen els icònics llocs i elements de la Comunitat Valenciana com a nexe d’unió per a tots els valencians.

+ informació sobre el cartell del 9 d’Octubre 2021 AQUÍ

Si vols llegir l’història de Sant Bult pots llegir-la AQUÍ