Saluda Francesc Colomer

 

Les festes populars són una mostra de la identitat cultural dels pobles, són una de les expressions més genuïnes de la gent que està arrelada als costums i tradicions de la seua comunitat, però que també creu en projectes comuns i compartits de present i de futur.

Sense les festes els pobles, els barris i les ciutats serien menys pobles, menys barris i menys ciutats perquè caurien en la rutina i la monotonia. Gràcies a les festes la vida comuna i compartida està plena de matisos, de dialèctiques enriquidores entre el fet sagrat i el fet profà, entre la cerimònia i l’espontaneïtat, entre la nit i el dia…

Això són les festes de Sant Bult, unes de les més antigues que es conserven, expressió d’una de les zones més característiques de València, un reflex del passat dels barris d’una ciutat històrica, repleta de tradicions i que a la vegada sempre ha estat cosmopolita, oberta, hospitalària; unes festes plenes, repletes d’actes, carregades de significat per a la gent del barri de la Xerea, per a València sencera i per a tots aquells que es vulguen apropar a gaudir i compartir.

Unes festes que ens ajuden a valorar tot allò que ens identifica, el nostre passat, la nostra història, la nostra gastronomia, la nostra cultura i les nostres celebracions. Unes festes alineades amb el nou model turístic que cal impulsar i que ha d’estar arrelat en allò que ens resulta més propi i identitari.

Enhorabona pel programa que heu preparat, gràcies per l’honor que em feu de participar en aquesta salutació i un desig de tot cor per a que gaudiu dels dies de festa que ben merescudament teniu. En la societat líquida tots necessitem elements sòlids que ens ajuden a saber d’on venim i cap on anem. Bones festes i una abraçada.

 

Francesc Colomer

Secretari Autonòmic de Turisme