Saluda President Llar – Escola Sant Bult

Pòrtic

Ciutat de Valéncias, Abril de 2018.

Un any més el nostre Patró, Sant Bult de la Xerea, crida a les portes del nostre barri per a recordar-nos que tenim una cita en la historia, tradició i la nostra forma d’arrelar-nos a un pasat que endóna identitat en el present.

Des de la Junta de Clavaris i Clavaries de la Llar – Escola de Sant Bult vos donem la benvinguda a les Festes de Sant Bult de l’any 2018. I enguany ho fem en molta satisfacció per haver estat reconeguts per la Generalitat Valenciana com a “Festes d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana”.

És tot un honor i tota una responsabilitat que asumim i que agraïm. Volem fer arribar este agraïment a En Francesc Colomer, Secretari Autonòmic de Turisme, que és qui ens ha concedit la distinció en nom de la Generalitat, i a totes eses persones que han contribuït a que este reconeixement, què feia uns anys que estàvem esperant s’haja fet realitat. Especialment, volem reconéixer la imprescindible ajuda per a uè el projecte fóra valorat de forma positiva, a la persona d’En Josep Vicent Boira. Catedratic de la Facultat de Geografia e Historia i Pregoner de l’any 2014. Josep Vicent, cabanyaler, valencià i amic, de la Festa.

Com sempre el programa de festes serà plural i per a totes les edats, però vullc destacar la categoria e importancia que adquirit la Processó, i aprofite per a invitar a tota Valéncia.

Tots el anys vullc aprofitar este Pòrtic per agrair la colaboració de la Falla de la Plaça Sant Bult, a la qual enguany cal felicitar per l’obertura del seu nou Casal Faller, producte de mesos de treball de tota la comisió i del seu President En Francisco López Moral.

Per supost al Grup de Clavarieses i a la seua Presidenta Na Pepa Benito, que tots el anys complixen la promesa d’acompanyar de ben prop al nostre Sant Bult quan ix als carrers de la Xerea a procesonar.

En este Pòrtic també desitje mostrar el agraïment a Na Toña Játiva Rams, Clavariesa Major de les Festes de Sant Bult de l’any 2017. Una persona que ha sabut viure la festa en tota la emoció que saben fer-ho aquelles personaes que porten les tradicions festives del Cap i Casal. Moltes gràcies Toña.

Anunciar les festes també significa nomenar a la nostra Clavariesa Major. En emoció i alegría donem la benvinguda a la Clavariesa Major de les Festes de Sant Bult de l’any 2018, Na Concha Fort Martínez. Una dona ilusionada i en moltes ganes de viure en primera persona estes próximes vivencies, i pel carinyo que li profesa l’image del Patró de la Xerea.

Obrim la porta a unes festes que són de tots, gràcies per la vostra presència i participació, gràcies per ajudar a donar-les a conéixer, i enguany a fer-ho sabent que les festes més antigues del Cap i Casal formen també part de l’Interés Turístic de la Ciutat.

Amigues i amics, la Xerea torna a fer festa al seu Patró. Fem-ho en germanor i alegria. Aixi ens agrada viure les festes a tota la bona gent de la Xerea, i a aquelles persones que tenim el goig de rebre-les eixos dies a fruir en mosatros.

Una forta abraçada

 

Antonio Bellido Lapiedra

President de la Junta de Clavaris i Clavaries de la Llar – Escola de Sant Bult