Salutació Alcalde de Valencia

 

La festa és un moment i un espai en què s’altera la vida quotidiana i s’obri un nou temps. Són dies en què s’intensifica la convivència, en què es reforça el sentiment col·lectiu de pertinença a una comunitat. I això passa en totes les celebracions, independentment de les seues dimensions.

Això, de fet, és el que s’endevé cada any al barri de la Xerea amb l’arribada dels primers dies del mes de juny. Com una cita ineludible, el veïnat, present o llunyà, totes aquelles persones vinculades per lligams ben diversos a estos carrers, s’apleguen per celebrar la festivitat del Sant Bult.

És una oportunitat per a retrobar-nos amb el passat de la nostra ciutat, amb una celebració que ens remet a les hitòriques festes de carrer, peròtambé per a constata la força que la festa del Sant Bult té hui en dia, coma s’ha vist reconegut amb la seua declaració com a festa d’interés turístic local. És este un pas que d’obrir nous camins a altres formes de protecció i promoció que tinguen en compte el seu caràcter patrimonial, que reconoguen la sua projecció de futur, la voluntat decidida d’actualizar-la, com constatem amb la creixent incorporació de les dones en la direcció.

Permeteu-me que m’afegisca a esta celebració col·lectiva, a esta expresió de convivència que és la festa del Sant Bult, felicitant totes aquelles persones i entitats que amb el seu treball la fan possible, i desitjant-vos, així mateix, que visquen estos dies en tota la seua plenitud.

 

Joan Ribó Canut

Alcalde de Valéncia