Saluda Delegat del Govern de la C. Valenciana

Les festes de Sant Bult són una de les més antigues que es conserven, en uns dels barris més característics de Valéncia, la Xerea. Les festes populars mostren l’identitat cultural dels nostres pobles i la seua gent. Els actes de les festes òbrin els espais de convivència i són un reflex de les nostres tradicions, que passen de pares a fills, fins a aplegar als nostres dies. Passat i present es donen la mà i caminen junts, fent de la celebració motive de goig i alegria.

Gent de tot entorn es donarà cita estos dies en les festes de Sant Bult, i una volta es posarà de relleu la seua capacitat per mantindre el nostre llegat tradicional combinant de manera equilibrada en un aire nou i fresca que pretén sumar i sumar-se a la vida de la nostra ciutat.

Voldria des d’ací fer una crida a la participació de tots els veïns i veïnes, de tots els valencians, en esta magnifica festa, declarada l’any passat Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana. A primers de Juny el barri de la Xerea es convertix en cita obligada per a tot el veïnat, també per a totes aquelles persones vinculades per llaços familiars o d’amistat en estos carrers, tots reunits per a celebrar la Festivitat del Crist de Sant Bult. Cal anar a principis del sigle XIV per a trobar les raïls d’esta festa…, ya que des dels seus inicis entremescla és esperit religiós en elements més ludicos i cívics.

No vullc deixar passar l’ocasió per a felicitar el treball de la Llar – Escola de Sant Bult a lo llarc de tots estos anys com a referent cultural i educatiu del barri de la Xerea, desijant que el seu proyecte innovat continue ben actiu en benefici dels habitants del barri.

Vullc acabar estes paraules agraint afectuosamente a totes aquelles persones que fan possible any rere any, que se celebre esta festa; i desijar-vos lo millor per als anys futurs.

Rebau un fort abraç!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.