Saluda Alcalde de la ciutat de Valéncia

Un any més, aplegant la primera fi de semana de juny, Valéncia celebra una dels festivitats considerades dels més antigues de la nostra ciutat, els de Sant Bult. Vullc aprofitar l’oportunitat per a expressar a tots els veïns i veïnes del barri de la Xerea el meu desig perque poden gojar al màxim d’estes celebracions.

Les festes de Sant Bult, suponen una oportunitat per a omplir els carrers i places de sabor de barri, de convivència i esperit participatiu, per a celebrar una tradició que es remonta a l’época foral de la ciutat de Valéncia, pero que ha conseguit sobreviure fins als nostres dies gràcies a l’enrossinament d’una ciutadana fidel a les seues tradicions i creències.

Estes festes alrededor de l’image de Sant Bult es remonten a uns temps en que Valéncia, segons apunten alguns historiadors, era un espai ritual on les festes marcaven el calendari i l’image que els seus governants, els jurats, volien aportar d’una ciutat coneguda en tota Europa per la seua infinitat de carrers, entre les quals una de les més destacades era la de la Sant Bult.

Gràcies a totes les persones que s’esforcen per conseguir cada any una celebració que combina allò lúdic i allò cívic en una espiritualitat mediterrànea que completa en gran atractiu una de les festes més emblemàtiques de la nostra ciutat, una Valéncia que, en la seua modernitat i en el seu afany per millorar i ser cada volta més la ciutat de tots i totes, se sent orgullosa de les seues tradicions i de totes les persones que contribuïxen a mantindre-les vives a través dels sigles.

Molt bones festes a totes i tots!

Joan Ribó Canut

Alcalde de Valencia